Tidig morgon



Upp vid sex, en snabb dusch, frukost och sen ut. Mötte upp några polare, varav två som bara var trötta och ville sova. Vi tog oss i alla fall bort till en park där vi hittade en stor åker vars lerklumpiga underlag var så hårt att det kändes som att knäna skulle spricka. Luften var klar och ren med runt -4 som temperatur då vi sökte efter motiv. Vid sessionens slut, som innehöll en stor "dizzning" av de trötta tjejerna, en rejäl temperatursänkning till -9 vilket bildade ett stort lager frost över hela kameraväskan, var vi trötta och gick den halvtimmeslånga promenaden hem igen med en enda tanke i huvudet: Mat!

I det dolda



Om sommaren brukar badet vara helt igenproppat av folk som njuter av solen. Men såhärårs är det helt tomt och öde, kanske går det förbi någon som rastar sin hund, men annars tomt. Bryggorna har sen länge legat borta på något industriområde och det enda spår som finns är resterna efter några mopedister som kört lite illegalt, men det man inte vet lider man inte av. Med nerborrade, skitiga och halvt frusna knän hukar jag mig över kameran och fixar de sista settsen och knäpper av ett, för mig, lyckat fotografi.
  Tagen runt tolvtiden då dimman var som mest intensiv. Ett iso på 200, molnig vitbalans utan ökning eller minskning och en kombination av bländare 8 och 1/50 sek. Lite förbättrande i ps.

Ovanlig komposition



Vidvinkel med inzoomning under exponeringen, bländare 8,
morgonen den 7 december 2008.

Äntligen


Idag är det den 1 december och igår var det den första advent. Snart Jul!
Men det bästa av allt med dagen är att Nikon lanserat en ny kamera, Nikon D3x, från gårdagens fåregångare D3 som satte ny standard för professionel fotografi. Efter genomgång märker jag några skillnader med föregångarna: Ny upplösning på 24,3 mp på en FX (från D3)en sensor som låter vidvinkel och andra goda egenskaper att komma till sin rätt. En kamera vars teknik sätter nya spår i fotografins värld, men också på min önskelista!

RSS 2.0