Halvtidigt



Imorse var det planerat att jag och en annan skulle dra ut och plåta runt sex. Men efter att ha slitit ut sig totalt igår försov jag mig till halv åtta men orkade inte ligga kvar så vi drog ut i alla fall efter många av och men...
Cyckel som färdmedel och en tyng ryggsäck med grejer fick fungera som en apertif inför dagen :)
 Kortfattat:
Togs några cm ovanför marken med vattnet strax bakom stativet och foten dinglandes ovanför ytan. Vidvinkel och plåtad i NEF-RAW ( Nikon Electronic Format RAW) för större frihet i efterhand.

Let it snow...



Igår snöade det så man blev lyklig. Att bara stå och låta kylan kommma inpå en. Härligt. I år blir det kanske ett vitt, härligt helvete.   Ett nytt case på gång i skolan, Sudan ska det handla om för min del, så var på bibloteket vid Medborgarplatsen och letade efter fakta. Tillslut fann vi vad vi sökte. Hade även tänkt fixa lånekort, men dum som man ibland är har man inte legget på sig. Ledig i morgon!

Äntligen helg



Så var det äntligen helg, eller den har ju passerat. Tillbringade hela gårdagen på Fotomässan, det var det värt!! Fick oerhört mycket inspiration och som vanligt fanns det onödigt mycket saftiga tillbehör att fingra på.
var där från tio till sex, och bara njöt av alla grymma utställningar och seminarier. Längtar redan till nästa år, 355 days to go..
En livephoto session fanns också att se på, nämligen School of fashion photograpy´s modeplåtning. Även om det var arrangerat var det hyfsat intressant. Hasselbladare användes självklart!
  Som grädden på moset steg jag upp kvart i sex i morse. Kolsvart var det. Skulle nämligen ut med Tommy och knäppa. Vi möttes upp utanför mig runt halv sju och begav oss sedan, på cykel ner mot mälaren. Vantarna låg i väskan, som för övrigt vägde..
 Väl nere slog vi upp stativen och blev blöta av allt vågskvalp.
 

Bilbrand

Jag hade precis gått och lagt mig, men så hör jag en liten obetydlig smäll. Nu är det väl folk som firar nyårsafton i förskott, tänkte jag. Där låg jag med en bok om fotografi för att friska upp kunskaperna. Allt var lungt.
Helt plötsligt ser jag blåljus reflekteras mot fönstret och då kunde jag inte låta bli att rusa upp. Lite längre ner mot gatan lyser träden orange. Väl nere, med kamera och vidglugg,  har bilen blivit totalt utbränd.
Med en frän smak av gummi i halsen och munnen skriver jag detta kvart i ett, skulle sovit för länge sen...

Dimsession



Under de senaste dagarna har dimman legat tjock över landet, så igårkväll, när den var som tjockast, drog vi ut på en för vår utrustning, livshotande session. Klockan var nog runt sju när vi traskade runt i skogen belamrade med stativ, kamera och en massa andra tekniska accesoarer. Vattendropparna i dimman syntes
->klart och tydligt<- och för oss fotografer är denna miljö den mest dumdristiga man kan ge sig ut i. Vi dränker vår teknik invändigt, sakta men säkert, har ihjäl tekniken om man så vill. Men som tur är finns väderskyddet.

Rörelse



Tjatja,
för att fira att Sverige äntligen blivit kallt igen drog jag ut med en polare och plåtade bilar, eller snarare ljusen. Det var en härlig temperatur (a.k.a svinkallt) ute och vi frös händerna av oss. Blev en del experimenterande med slutartiden.
Upptäckte senare vid genomtittandet att man kan avgöra vem som är alkoliserad då vissa av ljusen vinglar hit och dit. Synd bara att bilen troligtvis är långt bort då bilden visas efter ett antal sekunder.
Konverterad till svartvitt i ps.
 Imorgon är det skola så slut med utsovandet :(

Kallt



Nu är det snart vinter, hoppas jag.
Det var svinkallt och härligt igårkväll när vi kom ut till bilen efter en 60 års fest.
Satte mig ner och bara njöt, fast frös, i den kalla luften i bilen. Bräda snart!!!
  Idag är det sista höstlovsdan, vet inte vad jag ska hitta på, plugga lite eller dra till ekerö eller flottsbro.

RSS 2.0