Checkat och klart

Sitter nu här och har 19 minuter kvar på min födelsedag, vilken har varit riktigt niice. Har också varit och hämtat ut de fem, av sex, bilder som skall sitta uppe på min utställning om ett litet tag. Det ser jag fram emot!
  Imorgon ska vi med klassen till riksdagen och efter att ha sett en riktigt gammal film om hur det går till där är man ju oerhört taggad! Haha.
Har även varit med om ett strömavbrott i en och en halv timme, riktigt konstigt, idag och allt, men livet går vidare : )
Nu måste jag sova inför det stora, flådiga och pampiga riksdagsbesöket : )

Klotet roterar



Ja, som rubriken säger roterar vi faktiskt!
  Jag var ju på ön Sal, Cape Verde, under förra veckan. Ett av målen, eller vad man ska kalla det, var att dokumentera jordens rotation. Ljusspåren kommer från stjärnorna och "bilden" är tagen under en timme då himlen var riktigt mörk.
  Med kameran placerad på det i spagat utdragna stativet togs "bilden" under en timme med hjälp av en funktion som kallas "intervallfotografering", kameran tar automatiskt en viss mängd bilder under en viss period. Till detta krävdes runt 100 stycken "30 sekundersexponeringar". Då det blåser konstant på Cape Verde går det inte att få skarpa långtidsexponerade bilder av växter, vilket märks på gräset. Men fokus låg på att fånga rotationen!
  Väl hemma sammanfogades dessa 100 bilder och det är första gången jag prövar en sådan här teknik.
Till sisst vill jag bara säga att det horisontella strecket rakt igenom bilden är ett flygplan som oturligt nog passerade.

Cape Verde



Har tilbringat en vecka i solen på Kap Verde och bränt mig brun. Har fotat mycket också och som bilderna antyder har jag även surfat för fulla muggar!
  Direkt när man kom hem var det bräda på flottsbro som gällde med "Kalipen", så både surfing och snowboarding inom en vecka :)

Surfing


Surfing


Surfing


RSS 2.0